مطالعه و بررسی اثرآموزش علوم تجربی به روش اره مویی ارونسون، برکیفیت آموزشی

پذیرفته شده برای پوستر ، صفحه 183-193 (11)
کد مقاله : 1034-CNF-FULL
نویسندگان
1مدرس دانشگاه فرهنگیان، مرکز آموزش عالی شهید بهشتی، تهران
2‌استادیار دانشگاه فرهنگیان، مرکز آموزش عالی شهید بهشتی، تهران
چکیده
هدف این پژوهش، مطالعه اثر روش اره مویی ارونسون برکیفیت آموزش علوم تجربی پایه هفتم بوده است. در این پژوهش اثر روش اره مویی ارونسون، که نوعی از روش های یادگیری مشارکتی در آموزش علوم است، بررسی شده است. جامعه آماری این پژوهش دانش آموزان پایه هفتم سه کلاس درسی به تعداد ۱۲۰ نفر هستند. دانش آموزان به طور ناهمگن از نظر استعداد و توانایی در گروه های اصلی تقسیم شدند و فصل ۱۳ کتاب علوم پایه هفتم با عنوان «سفر غذا» برای این هدف برگزیده شد. محتوای این فصل دستگاه گوارش و اجزای مختلف آن در بدن انسان است. این موضوع به هشت بخش مختلف تقسیم شد و هر بخش به یکی از اعضای گروه خبره، متشکل از اعضای متناظر در گروه های اصلی، سپرده شد. نتایج این پژوهش نشان داد که روش تدریس ارونسون تکنیک بسیار مناسبی برای بهبود کیفیت آموزش در مدارسی است که با چالش های آموزشی گوناگون مانند عدم تناسب تعداد دانش آموزان با فضای کلاس و کمبود امکانات آموزشی مواجه هستند. همچنین روش گروه بندی ارونسون برای ایجاد انگیزه و روحیه همکاری و احترام متقابل بین دانش آموزان و نیز افزایش بازده آموزش بسیار موثر است. از پیامدهای مهم اجرای این روش رفع بسیاری از چالش های پیشین در کلاس بود که موجب بی نظمی و اختلال در فرآیند تدریس می شد. درگیری های فیزیکی و لفظی بین دانش آموزان در کلاس کاهش یافت و اعتماد به نفس دانش آموزان ضعیف نیز افزایش یافت. در نهایت، اجرای این روش آموزشی نشان داد که روش اره مویی ارونسون در فراگیری دانش آموزان بسیار موثر و کارآمد است.
کلیدواژه ها